Assessorament en l’ampliació de capital d’una companyia d’ingredients actius

Resum

Les startups del sector salut amb poca tracció comercial continuen patint per a aixecar capital a Espanya, malgrat que les seves necessitats de finançament són evidents en el cas de realitzar recerca i desenvolupament.
ST strategy va assessorar Filtres Solars* en la seva segona ampliació de capital. Va analitzar el treball fet fins al moment, va configurar, va modificar i va perfeccionar la documentació i el disseny del procés, a més de preparar un cribratge de potencials inversors.

Aixecar capital al sector salut

La potencialitat d’unes patents

Mantenir estructura fins a monetitzar

La història completa

Oportunitat

Després de realitzar la seva primera ronda de capital i posseint tres patents (a més d’una quarta en curs), la companyia va haver de realitzar una ampliació de capital rellevant per a poder desenvolupar el seu pla de negoci i cobrir les necessitats financeres de la companyia fins al break even, que s’espera d’aquí tres anys (segons el pla financer actual).
La recerca necessària per a dur a terme noves patents per a continuar protegint la marca, i en conseqüència a la societat amb els seus productes, implicava una inversió rellevant en la fase en la que es trobava la companyia.
L’empresa buscava assessorament en la configuració d’una ampliació de capital rellevant, a més de suport i acompanyament en la fase de cerca de potencials inversors.

Recomanacions

Vàrem recomanar que la CEO i l’equip directiu prenguessin algunes mesures immediates per a millorar la documentació i l’enfocament de l’ampliació de capital:

  • Seguir cribratge realitzat per ST strategy, a més de mantenir els contactes en curs establerts per la companyia.
    Realitzar un seguiment dels inversors sobre la base de la metodologia compartida per ST strategy.
  • Modificar el Pla de Negoci seguint les pautes establertes.
  • Modificar el Perfil Cec i el Document Informatiu per a complir amb les estructures que requereix un procés d’aquest tipus.
  • Enfocar el procés amb les comunicacions eficients per a transmetre les necessitats de forma òptima i entendre les perspectives dels potencials inversors.

    * La confidencialitat dels nostres clients és una prioritat de la companyia. Tot i que hem canviat els seus noms, les informacions són reals.