Gestionar i consolidar l’hipercreixement d’una companyia líder a les xarxes socials

Resum

Ja fa anys que les empreses han anat entenent que la seva presència a les xarxes socials és important per tal de poder aconseguir nous impactes als seus clients i atraure’ls cap als seus productes o serveis. En aquest cas, l’empresa SocialGrowing* va ser capaç, fa uns anys, d’entendre a la perfecció el creixement que les xarxes socials tindrien en un futur i va idear un model de negoci que es nodreix directament de la monetització que les principals xarxes poden generar als seus usuaris. ST strategy va ajudar a la companyia a gestionar el fort creixement que va tenir en els últims anys i que la va portar a augmentar, tant la seva plantilla, com la seva facturació de forma exponencial.

Capitalitzar les xarxes socials

Diversificar el negoci per minimitzar riscos

Gestionar l’equip en un fort creixement

La història completa

Oportunitat

L’explosió de les xarxes socials ha representat una font d’oportunitats per a moltes empreses que han sabut entendre les noves vies d’ingressos que aquestes plataformes han estat capaces de generar. Si bé la majoria d’empreses utilitzen les xarxes com a “expositor” per a atraure els usuaris cap als seus llocs físics o virtuals, SocialGrowing va saber interpretar un model de negoci que, mantenint una estructura molt baixa de costos, aconseguís generar un alt rendiment econòmic utilitzant les diferents formes de monetització que les xarxes ofereixen.

El fet de visualitzar abans que ningú aquest model i dur a terme un profund estudi dels algoritmes que dirigeixen les xarxes, va portar a l’empresa a excel·lir en els seus resultats, sent en l’actualitat un dels creadors de contingut líders del país considerant-se un dels Top Creators per la pròpia xarxa social.

Eixos de canvi

A partir de l’anàlisi feta per ST strategy, es va dissenyar un nou pla estratègic que havia de permetre a la companyia mantenir el creixement existent, i consolidar, al mateix temps, un equip de treball encara novell en aquestes noves funcions que ells mateixos havien creat.

 

 • Organització interna: Si bé l’estructura del moment de l’empresa l’havia portat a ser referent en el seu sector, el cert és que aquesta necessitava ser reforçada per afrontar amb garanties el creixement de la companyia per molt més temps. Va fer falta reorganitzar el personal, generar nous protocols interns i crear noves posicions per permetre a la direcció poder seguir gestionant de forma correcta la companyia sense ser tan indispensables en l’operativa diària.
 • Noves vies de negoci: L’èxit econòmic aconseguit per l’empresa la va portar a poder-se plantejar diferents oportunitats de negoci. El pla estratègic contemplava les diferents opcions a treballar, així com la forma d’entrada a nous sectors i la temporalitat d’execució. Era important ampliar la cartera de serveis de l’empresa, però també calia assegurar que l’equip estava preparat per a donar cadascun dels passos necessaris.
 • Comunicació: Un sector tan nou i amb un model tan revulsiu com el de SocialGrowing, plantejava reptes com la quantitat d’informació a compartir amb un equip encara en formació. Va fer falta generar diferents barreres d’entrada i nivells interns d’informació per assegurar que cada membre de l’equip disposava del coneixement necessari per a poder excel·lir en el seu dia a dia.

Recomanacions

Des de ST strategy es van fer diferents recomanacions dins del marc del nou pla estratègic de la companyia. Algunes van resultar ser quick wins, que van poder generar un impacte de forma ràpida a SocialGrowing. Se’n destaquen les següents: 

 • Creació d’un nou organigrama.
 • Creació d’una metodologia interna de feedbacks en les labors del dia a dia.
 • Crear un pla per incidir amb més pes a noves xarxes socials.
 • Plantejament i disseny de noves línies de negoci.
 • Modificar el programari de gestió intern de la companyia per millorar en eficiència.
 • Aprofitar la base de dades interna de la companyia per aconseguir optimitzar els outputs de l’empresa.
 • Crear els elements per optimitzar la formació interna.

  * La confidencialitat dels nostres clients és una prioritat de la companyia. Tot i que hem canviat els seus noms, les informacions són reals.